En overspringshandling (ud af mange)

Hej verden.

Klokken er på nuværende tidspunkt 15:50, og jeg har været alene hjemme hele dagen for første gang i flere uger. Jeg har ikke talt med nogle mennesker siden igår aftes (jeg stod først op, da alle var taget afsted i morges), så Kalle (hunden) er den eneste, jeg har snakket med i dag (hvilket ikke tæller, da det ikke var en samtale).
Det er meget interessant at opleve stilheden og den manglende stimuli fra omverdenen, nu hvor jeg har haft travlt og været vildt social de sidste 2-3 uger (i hvert fald mere social end jeg tidligere har været). Min plan var, at jeg i dag ville få masser af ro til at læse, så jeg kunne komme igennem de 150 sider om evolutionspsykologi, som jeg gerne skal have læst inden fredag. Dette er dog ikke gået helt efter planen. Og nåh ja, jeg går på uni nu, hvis I ikke skulle have opdaget det/læst det på Twitter. Jeg har indtil videre fået læst en engelsk artikel på 20 sider, som jeg skal læse til i morgen, der omhandlede de menneskelige følelser, og de følelsesmæssige dispositioners indflydelse på evolutionen og den generelle menneskelige udvikling. Det var faktisk meget interessant. Det tog mig over to timer (eksklusiv pauser) at læse og forstå det hele og skrive to siders noter, og jeg kan ikke helt finde ud af, om det er lang tid at bruge på det, eller om det er meget normalt. Det er vel heller ikke så vigtigt, da det primært handler om, hvorvidt jeg har forstået meningen med teksten, hvilket jeg selv vil mene, at jeg har.
Derefter læste jeg resten af det kapitel i en bog ved navn “Human Morality and Sociality”, som jeg var gået igang med i weekenden. (Jeg fik læst tre sider i weekenden, så det var ikke en succes). Det handlede om, hvorfor mennesket fra et evolutionsperspektiv har en tendens til at være religiøs, og om hvordan denne tendens til at tro på noget større end os selv, påvirker os, fx til at opføre os mere moralsk “rigtigt” end ellers og at organisere os i store grupperinger.
Det var ca. 10 sider. Dvs. at jeg i alt har læst 30 sider i dag, hvilket jeg synes virker som utroligt lidt, ift. hvad jeg havde planlagt i mit hoved/i min studiekalender (ja, jeg har en FYSISK kalender for første gang i 10 år).

dsc_0405.jpg

“Hvorfor læser du så ikke nu, i stedet for at skrive et ligegyldigt indlæg på din blog, Amanda?”, tænker I så.
Det skal jeg sige jer:
Fordi jeg koncentrerer mig vildt dårligt i dag og næsten føler, at der foregår for lidt til at jeg virkeligt kan få udrettet noget.
Det er en ny og interessant følelse, som muligvis er forårsaget af, at jeg ikke kan vænne mig til stilheden og manglen på ydre stimuli efter at der er sket så meget i den seneste periode. Jeg har altid set mig selv som en person, der lærer bedst ved at have god tid, fred og ro, men lige nu føler jeg, at jeg lærte hurtigere og bedre i sidste uge, da jeg var under tidspres (jeg er i teorien altid under tidspres) og sad i en bus på vej til Randers fra Aarhus og egentlig var ret træt. Det giver ikke mening. Der er meget, der ikke giver mening. Jeg nyder rent faktisk at være ude i samfundet og blandt mennesker igen (dog med undtagelser), og jeg nyder at være sammen med folk jeg holder af i min fritid, også selvom det betyder, at jeg har mindre tid for mig selv, end jeg tidligere har haft. Det er interessant. Måske er min identitet under forandring, eller også er identiteten et flydende begreb, der altid er under forandring, og måske er der intet specielt ved den måde, jeg har det på.

dsc_0478.jpg

(Et tilfældigt og sløret billede af god (og billig) mad fra Vejle)

Jeg er i tvivl om, hvad min pointe er med dette indlæg, men primært tror jeg, at jeg forsøger at pointere, at det nogen gange (ofte) ikke altid går efter planen, og at det kan være en god ting. Og at jeg går ind for, at man ikke skal være hård ved sig selv, hvis man ikke har været så effektiv, som man havde planlagt, for det gør det kun værre at være træt af sig selv og sin indsats. Nogen gange (ofte) er det nødvendigt med en pause, hvor man fx kan se denne video:

Så ja, konklusionen er, at jeg går på universitetet, faktisk er utroligt glad for det (hvis jeg ikke fik nævnt det tidligere), er begyndt at arbejde godt under pres, har indset, at det tager en del længere tid at læse på akademisk engelsk fremfor at læse en krimi af Jussi Adler-Olsen, er blevet mere social, lærer mange nye folk at kende, godt kan lide bagevideoer og ikke gider at hade mig selv, fordi jeg ikke altid kan være vildt effektiv, og nu er arbejdsløs (jeg havde sidste arbejdsdag på biblioteket i torsdags). Og Henrik Høgh-Olesen er mit nye idol (han er en af forskerne/underviserne på AU + forfatter og en ældre mand, der nærmer sig pensionsalderen, og han er fantastisk, hvilket jeg altid kan uddybe en anden gang).
Jo, jeg har desuden fundet ud af, at jeg kan lide artiskokker, hvilket jeg altid har troet, at jeg ikke kunne. Og at jeg sagtens kan håndtere at være i både Føtex og diverse storcentre, hvis jeg er i selskab med et af mine yndlingsmennesker.

img_20160904_210420.jpg

(Miranda, en meget træt og interessant kat)

dsc_0448.jpg

(Et billede fra min og Iris’ tur til byen, hvor vi (dvs. jeg) fik købt diverse ting, og vi hyggede os med at spise mad med lavt næringsindhold imens vi så på folk på gaden)

dsc_0449.jpg

(Iris foran en dør, som hun fortalte mig var den flotteste i Randers (ifølge hende selv)) (Billedekvaliteten er forfærdelig, ja) (Jeg laver for mange paranteser, jeg beklager)

Nåh, det var alt for nu. Jeg er lidt i tvivl om, hvordan jeg har kunnet bruge en time på at skrive dette, når det ikke engang har en reel handling, men sådan er det.

Hyg jer.

/A

 

9 tanker om “En overspringshandling (ud af mange)

 1. Du glemte delen med at det er fordi jeg er gud, så mit guddommelige skær kan slet ikke klares af dit kamera XD.

  Det kan være dit OSN (optimal stimuli niveau? ikke) er blevet større og at du derfor har fået det lidt svære med laver stimuli? 🙂

  Hvis du mangler en anden overspringshandling kan du glo min deviantart: http://denlilleregnbue.deviantart.com/ Og derefter fortælle mig hvad du syndes om mine tegninger 🙂 Jeg drømmer i øjeblikket om at blive illustrater. 😉

  1. Det er rigtigt, godt at du selv kan gøre opmærksom på det 😉
   Muligvis, dog tror jeg det ikke.
   Du er hermed min nye yndlingskunstner! Har delt din side på min Twitter, så får vi se, om det får nogle nye til at gå derind 😀 Jeg kan vildt godt lide dine tegninger. Skal vi ikke lave en børnebog sammen på et tidspunkt? 😀

   1. Jep XD Jeg må jo huske at gøre min tilbeder opmærksomme.

    Tak, Jeg sætter pris på din hjælp mod (verdens herredømmet) potentiel arbejde i fremtiden 😀 især fordi jeg med garanti ville være en freelancer og de har brug for netværk og omtale 🙂

    Det skal vi, det kunne være sjovt 😀 du kommer nok som udgangspunkt til at stå for skrive delen, mine evner til at varier mit sprog er frustrerende. 😉

    1. Det var også min plan 😉 Så skal den omhandle noget vigtigt og give noget diversitet til alle de kedelige børnebøger der alle handler om det samme. Den kunne fx handle om forskellige former for seksualitet eller handle om ligestilling mellem kønnene 🙂

     1. Det er en mulighed, og en bog som kunne være hvem som helst og ikke bare “ida med det lyse hår og skandinaviske udsende, legede med Linea som var afrikaner og derfor var mørkhudet og havde mørkt hår”… -_-“

     2. Enig. Eller fx en bog om forskellige typer af jobs, hvor man ser en masse forskellige folk arbejde med forskellige ting på tværs af kulturer, køn, og hudfarve. Så man kan lære børnene, at alle kan blive det de ønsker at blive og ikke skal holde sig til de typiske “kvinde/mandefag” 🙂 eller en bog om køn/seksualitet i det hele taget, hvor man på en overskuelig måde kan præsentere børnene for de forskellige former for seksualitet, transkønnethed osv 🙂

 2. Det kunne være interessant. Generelt ville jeg være yderst glad hvis vi kunne formå at lave en bog hvor køn, seksualitet, race, religiøsitet var lige meget og at de bare blev afslappet nævnt, hvis det var vigtigt men ellers ikke blev gjort et stort nummer ud af det, da det er “normalt”, et lesbisk par, eller et heteroseksuel par i et åbent forhold, eller endda panseksuelle OwO

  1. Enig! Det skal være naturligt fremstillet, for det er jo naturligt. Jeg er meget imod de børnebøger der er pædagogiske på en overdreven måde og overforklarer alting for at få børnene til at mene noget bestemt.
   Det skal være en bog hvor alle er lige og der ikke er nogen der bliver beskrevet som bedre end andre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.