Hvad nu, hvis det er nødvendigt at skrive om det man helst ikke vil tale om?

Hej verden.
Jeg er ved at være meget træt af, konstant (ok, det er nok en overdrivelse) at få idéer til indlæg jeg gerne vil skrive, skrive halvdelen af indlægget, eller det hele nogle gange, for derefter at lade være med at udgive det, fordi jeg føler at jeg bør censurere mig selv. Ikke fordi jeg skriver stødende ting om nogle der kunne blive sure (i teorien kunne det nok godt ske), men fordi jeg har det underligt med, at der rent faktisk er folk der læser mine indlæg. Hvis jeg skriver et indlæg, skal jeg være afklaret med, at alle jeg kender sådan set kan læse det (hvis de altså ved at jeg har en blog, hvilket mange ikke ved). Jeg er ikke en person der normalt sidder og fortæller en masse detaljer om mit liv eller diverse personlige oplevelser til alle jeg kender, så derfor føles det ikke naturligt at skrive et indlæg om et eller andet personligt.

Fx har jeg brugt relativt lang tid på at skrive et ret godt indlæg omkring mine egne oplevelser med stress. Formålet med det, var at udgive det, så folk rent faktisk kunne læse det. Selvom det er en personlig oplevelse, så synes jeg sådan set ikke, at det er så privat, at jeg ikke kan tale om det med folk. Jeg er meget afklaret omkring det, specielt fordi hele oplevelsen førte til alt muligt positivt, bagefter.
Alligevel holder jeg mig tilbage. Jeg fik den tanke at “jeg kan ikke udgive dette indlæg, for hvad nu hvis min fremtidige arbejdsgiver googler mig, finder min blog, læser indlægget, og derefter beslutter sig for ikke at ansætte mig, fordi jeg har indrømmet, at jeg kan blive stresset, hvis der sker alt for meget på én gang?”

 Normalt tænker jeg ikke specielt meget over, at der er alle mulige mennesker der kan læse mine indlæg, hvis jeg skriver om et eller andet mere eller mindre ubetydeligt, som fx at jeg har bagt muffins/vasket tøj. Men hvis det bliver noget, som på den ene eller anden måde kan bruges imod mig i fremtiden, så er det straks noget andet. Og det synes jeg sådan set er utroligt nederen. Jeg går meget ind for det der med, at man ikke skal spekulere så meget på hvad nogle andre tænker, så hvorfor helvede kan jeg ikke bare være skidhamrende ligeglad?
Det er egentlig meget interessant. Hvis jeg selv skal sige det, har det intet at gøre med, at jeg ikke tør at fremstå ‘uperfekt’, men måske har det alligevel det. Det er så let kun at skrive om de gode ting, hvis man har en blog, uanset om man skriver om madlavning, fitness, fiskeri eller bare sig selv. Hvorfor skulle man skrive om de ting der går dårligt? Hvorfor skulle man skrive om alle de fisk man ikke har fanget, de vanillekranse man glemte i ovnen så de blev kulsorte(dette er rent faktisk sket for mig), eller de dage hvor man ikke orker at tage i fitness?
Hvad får jeg personligt ud af at fortælle folk om mine personlige oplevelser omkring fx stress?

Umiddelbart ingenting. Men hvis man tænker nærmere over det, så er der faktisk meget mere at vinde for mig selv, og også for andre, ved at skrive et realistisk indlæg om noget mange har oplevet, frem for at skrive om alle de dage, hvor det hele har kørt i skysovs.
Ved ikke at skrive om stress, er jeg selv med til at tabuisere det endnu mere. Ved ikke at indrømme, at jeg ikke er perfekt, er jeg med til at opretholde idealet om, at man skal fremstå perfekt. Og vigtigst af alt, sker der det, at når jeg censurerer mig selv, så får jeg mig selv til at tro, at det er en dårlig idé at sætte fokus på de ting, som jeg ikke har lyst til at tale med alle om.

Sådan behøver det ikke at være.

Og derfor har jeg tænkt mig, fra nu af, at lade mig selv skrive om både de gode og dårlige ting, for i sidste ende handler livet ikke om alle de udelukkende positive ting, det handler om at acceptere, at der altid vil være mindre fantastiske ting. Det er nogen gange de negative oplevelser, der får os til at opdage, hvad vi bør gøre anderledes fremover, og hvad der egentlig betyder noget.

Så nu kommer der fandme et personligt indlæg! Og måske nogle flere, når jeg har fundet ud af, om jeg tør.

Hyg jer.
/A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.