Onsdag i naturvidenskabens, jordskælvenes og indvoldenes tegn

Hej verden.
Her kommer for en gangs skyld et indlæg om min dag, da jeg for en gangs skyld føler, at der er sket nok til, at jeg kan lave et indlæg om det.

Det startede med at jeg cyklede i skole i 50 minusgrader hvilket resulterede i, at jeg fik mere hovedpine end jeg havde i forvejen. Det er det upraktiske ved dette vejr (og grunden til at det bliver godt når jeg om et år forhåbentlig har mere fritid og dermed tid og overskud til at tage kørekort).
Da jeg så kom til geografi og klokken var 8, sad der 1 PERSON i lokalet. Da der var et minut til at timen skulle starte, var vi fire mennesker. 5 minutter efter timen var startet var vi 6. 10 minutter efter var vi 8, og så endte tre-fire mennesker op med at møde kl. 9, så vi var omkring 11-12 personer (ud af omkring 24 i alt). Bundrekorden er 7 personer, så det var ikke engang et ekseptionelt lavt antal af folk, det var bare onsdag morgen. Min lærer endte op med at konkludere, at det måtte være fordi at vi hader geografi. (Hader er et stærkt ord, men det nærmer sig sandheden).
Men det var sådan set ikke helt vildt frygteligt i dag. Vi skulle inddeles i grupper og lave en fremlæggelse om enten jordskælvet i Haiti eller Japan. Da der kun var én af de personer jeg normalt taler med der var mødt op, endte vi med at være i gruppe med to andre fra holdet, som jeg aldrig rigtigt har talt med, selvom jeg nu har haft timer med dem i over tre måneder, og de har siddet og stirret mig ind i nakken ligeså længe (altså fordi de sidder bag ved mig normalt, ikke fordi de er nogle creepy typer).
Vi valgte at arbejde med Haiti, hvilket sådan set var ok. Det var ikke sindssygt interessant, men det var 1000 gange bedre end at lave opgaver omkring vindretningen.
Der var 316.000 mennesker der døde, 300.000 der blev sårede og 1.000.000 der blev hjemløse pga. jordskælvet (som målte 7 på Richterskalaen). Desuden var der 52 efterskælv der var relativt kraftige, og som fik diverse bygninger til at styrte sammen. Og det hele skete den 12 januar 2010 kl. 16.53 lokal tid.

SÅ, nu har jeg spredt relevant faglig viden til verden, og kan derfor godt tillade mig at komme med flere ligegyldige detaljer:

Jeg endte op med at bruge noget tid på at formatere baggrundene på vores Powerpoint, så det fik et fancy udseende (jeg havde lyst til at lave regnbuetema, men det passede ikke rigtigt til stemningen, når der er en masse folk der er blevet dræbt).
Derefter skulle vi fremlægge det, hvilket sådan set gik fint nok. Vores lærer sagde at det var “fint og rigtig godt”, så jeg er tilfreds.

Så havde vi mellemtimer, hvor jeg sad sammen med de andre, som (efter de havde taget sig sammen til at komme i skole tre timer for sent) arbejdede på deres kemi-aflevering, og jeg sad og lavede ingenting/gik i gang med at skrive ting ned til min SSO. Da jeg ikke har kemi, var det nogenlunde som at høre nogen tale russisk, så det var vældig interessant.
Desuden fik vi diskuteret, hvorfor der ikke bliver produceret clementin-juice når der findes appelsinjuice, og diverse andre ting.

Så gik vi til biologi, hvilket var en interessant oplevelse. Vi skulle dissekere svinehjerter og overvære obduktionen af en gris, og derfor var alle meget spændte og i tvivl om hvad der mon ville ske.
Vi blev delt op i to hold, og mit hold startede ud med at se grisen blive obduceret, efter vi havde iført os forklæder og skobeskyttere(de der blå plasticpose lignende ting, som de har på i Hammerslag når de går rundt inde i husene).
Vi skulle stå omkring det bord dyrlægen stod ved, hvor hun havde lagt 5 små grise og to lidt større. Dette var i sig selv en smule ubehageligt, men det blev meget mere dramatisk end det, for så begyndte hun at skære en af de store grise op, og så var der pludselig frit udsyn til diverse indvolde som jeg umiddelbart ikke havde den store trang til at opleve i 3D (teknisk set 4D da det var inkl. en voldsom og meget kraftig lugt af død gris og diverse andre lugte).
Jeg kunne teknisk set lægge et billede ind af hele herligheden, men det tror jeg at jeg vil skåne jer for. Til gengæld kan I få disse billeder at se, som en ansat på skolen kom og tog af os, imens vi var i gang med obduktionen:

obduktion af gris2

 

obduktion af gris

 

(Her ser vi mig der er i gang med at filme det hele med en anden persons telefon, fordi vedkommende ikke selv kunne filme videre, fordi hun havde griseblod på hænderne, og jeg var den eneste person der ikke havde den store trang til at røre ved grisens indvolde, og derfor kunne filme).
(Desuden er disse billeder blevet lagt på skolens facebookside, og de kommer også på hjemmesiden, og det er første gang jeg formår at komme på skolens hjemmeside, så jeg tillader mig at føle mig lidt kendis agtig over det)

Det man ikke kan se ud fra billederne, er at jeg brugte størstedelen af min energi på at lave vejrtrækningsøvelser, tænkte gode tanker og forsøge at lade være med at tænke på, hvordan det mon så ud, dengang Peter Lundin parterede sin kæreste og hendes to børn. (Dette syntes min hjerne at jeg skulle tænke helt vildt meget over). Jeg ventede sådan set bare på at få et panikanfald eller at kaste op ud over alt, da en af de andre havde fået det dårligt meget pludseligt og blev nødt til at gå ud og alt muligt.

Efter vi havde overlevet hele griseobduktionen, og fundet ud af at en gris’ nyre skåret over på midten, ligner en tomatskive FRYGTELIGT meget (ikke flere tomater til mig), skulle vi dissekere svinehjerter. Dette gik umiddelbart fint, eftersom jeg var sammen med en person der gerne ville være den der førte kniven. Dog havde vi nogle aorta/lungearterie problemer, da slagteriet umiddelbart havde fjernet disse ting på forhånd, og det derfor var lidt svært at se hvor de skulle have siddet. Men det var ok.
Da vi fik fri var det voldsomt rart at komme ud i luften igen og imens jeg fulgtes med en af de andre væk fra skolen gik jeg og filosoferede over, hvorvidt jeg nu lugtede af død gris for evigt. Det har jeg stadig ikke fundet ud af om jeg gør, men jeg håber at det ikke er tilfældet.

Dette har alt i alt været en succesfuld dag, en slags i hvert fald. Nu er min telefon fyldt op med diverse billeder af indvolde og hjerter, så det er alt sammen meget godt.

Hyg jer.
/A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.