Opskrift på overskudsagtig salat med ristede hakkede mandler ogwienerschnitzler

HEJ!

Denne dag har været meget stressende men også meget god, i hvert fald til sidst. Vi har haft håndværkere som har skiftet vinduerne, kloakmænd der har gravet et meget stort hul foran hoveddøren, og desuden var skorstensfejeren her også. Der har fandenrøvme været gang i den. Og jeg som troede at jeg skulle hjem og slappe af, efter vi kom hjem fra ferie i tirsdags. Men nej da. Her på jorden er der tydeligvis ingen steder man kan få fred (heller ikke i Norge, hvor der lige nu er terrortrusler).
Nåh, men udover at have været en smule stresset, så har jeg brugt dagen på at drikke te og lave mad. Og eftersom det er længe siden, at jeg sidst har lavet mad, vil jeg benytte anledningen til at lave det første madindlæg nogensinde på denne blog (udover dengang jeg bragte den yderst komplicerede opskrift på chokolademousse lavet af mælk og indholdet af en pose med pulver i (chokolademousse-pulver, ikke andre substanser) købt i Kiwi i nordbyen).
Nåh. Men opskriften er inspireret af flere forskellige andre opskrifter, som jeg har fundet i løbet af de seneste dage.
Efter vi har været på ferie i over to uger og levet af forarbejdet mad, kartoffelsalat og grillpølser, var jeg ved at være ret træt af det. Jeg kunne virkeligt mærke at jeg havde meget mindre energi oend ellers, og det gider jeg ikke at blive ved med. Så nu er det fandme slut.
Jeg har besluttet mig for at undgå at spise gluten i en uge eller to (eller længere, hvis det viser sig, at det gør en forskel), hvilket lige umiddelbart virker en smule uoverskueligt. Vores kost herhjemme består primært af brød, så jeg var egentlig ikke klar over, hvad fanden jeg skulle gøre. Men heldigvis findes internettet! Der er virkeligt mange opskrifter, og jeg synes egentlig det er meget interessant at spise noget andet end brød hele tiden.
Jeg vil ikke synke så dybt at fortælle jer alle hvad jeg har spist til alle måltider i dag, men jeg vil for en gangs skyld synke så dybt, at bringe billeder af maden, endda i collage-form.
Nu burde jeg så skrive hvad navnet på salaten er. Men eftersom jeg synes at “Frisk sommersalat med ristede sprøde mandler” lyder frygteligt, så vil jeg ikke kalde det noget indtil videre.
Resultatet blev mega awesome, og jeg har helt sikkert tænkt mig at lave noget af det igen.
Problemet ved at jeg har tænkt mig at give jer opskriften, er at jeg ikke har målt noget som helst af, ikke engang risene. Faktisk vidste jeg ikke hvordan man præcist kogte ris, indtil i dag. De blev næsten gode, dog lidt for sammenklumpede. Men her får I en form for opskrift:
Amanda Thylkjær’s unavngivne sommersalat:
5 kopper ris (jeg ved ikke hvor meget der var plads til i koppen… skide godt)
-En ukendt mængde vand

4 gulerødder

-1 agurk
1 gul peberfrugt(fordi de gule peberfrugter altid bliver holdt udenfor)
-2 tomater (eller flere hvis man ønsker det)
2 stilke forårsløg (hedder det stilke?!)
-5 nip havsalt (og hvem ved, hvor meget et nip er?)
En ukendt mængde karrypulver.
-3/4 dl ekstra jomfru olivenolie (eller mere hvis du synes)
Topping (det er vel det det kaldes i disse moderne tider)
3-4 håndfulde ristede mandler
Sådan skal du gøre- beskrivelsen:
I god tid: Kog risene som du vil, og lad dem køle af, gerne i nogle timer.
Når risene er kølet af, hældes de ned i en stor skål, hvor der er plads til det hele.
-Hak gulerødderne (og skræl dem lige først), forårsløgene, peberfrugten, tomaterne og agurken.
Bland det hele sammen med risene.
-Hæld ekstra jomfru olivenolie i, og så meget karry som ønsket.
Rør godt rundt så det hele er fordelt (hvilket jeg ikke fik gjort eftersom, kun halvdelen endte med at være gult, men hvad fanden). Drys til sidst med lidt salt.
Opbevar det i køleskabet indtil servering.
Derefter rist mandlerne i omkring ti minutter indtil de er sprød. Hak dem groft og placer dem i en skål.
-Placer salaten og mandlerne på spisebordet eller terassen hvis det er ønsket, og spis den (du bør nok hælde noget ud på en tallerken, ellers bliver det en smule voldsomt)
Det er sådan set det. Det lyder utroligt simpelt, men alligevel tog det mig omkring to timer sammenlagt.
Til salaten lavede vi nogle wienerschnitzler med panering (og ja, rasp indeholder gluten, men det er vel relativt ligegyldigt så længe man ikke spiser fem kilo). Desuden lavede min bror sovs, som kom fra et brev købt i Norge, hvilket hed “kjøttkakesovs”. Det blev dog alt for tyndt, så jeg havde ikke den store trang til at spise det, men min far og bror var meget begejstrede for det.
Nåh, men det var sådan set det. Måske kommer der flere madindlæg, når jeg har fundet noget andet interessant at afprøve.
I morgen kommer der også handværkere, som skal rive nogle andre vinduer ned. Det bliver en fest.
Hyg jer.
/A

En tanke om “Opskrift på overskudsagtig salat med ristede hakkede mandler ogwienerschnitzler

 1. Her er en gave:
  2 per.
  2 dl ris
  3 dl vand
  1 tsk salt…

  koges intel der ikke kan ses vand mere, derefter slukkes varmen og låget bliver plaseret over i et stykke tid for at være sikker på rissene er helt færdig. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.