Naturens urimelige vilkår – livet og døden

Meget dramatisk overskrift.
Dagen startede med, at der kravlede en kæmpe edderkop rundt på badeværelsesgulvet. Jeg tænkte hurtigt, greb ud efter en flaske Ajax badeværelsesrengøring, og druknede edderkoppen på mest dramatiske vis. Så lå den der, og var gennemblødt og død. Herefter samlede jeg den op med en masse toiletpapir og maste den ned i skraldespanden. Det var ikke kønt, kan jeg godt sige jer.
Da jeg så kom hjem, og i forvejen var lidt oppe at køre over eksamen, så jeg at min kat lå på græsset og kiggede på et eller andet. Da jeg kom tættere på, kunne jeg til min frygt se, at det var et lille dyr den lå med. Den var omkring 5-6 cm lang og grå. Den havde nogle virkeligt små fødder/poter, og var virkeligt lille. Det kunne godt ligne en muldvarpeunge, men jeg tror nærmere det var en form for mus.
Jeg startede med at lukke katten ind, så jeg kunne finde ud af, hvad der var sket. Den lå på siden, så jeg kunne derfor ikke se om min kat evt. havde spist noget af den fra den anden side (hyggeligt, I know). Derfor fik jeg den vendt om, og kunne herefter konkludere, at den ikke så ud til at være såret på overfladen. Et eller andet havde katten (den ONDE kat) dog gjort ved den, eftersom den var helt stille og ikke virkede til at trække vejret ordentligt.
Jeg tog den op i min hånd, og prøvede at se, om der var liv i den, eller om det var for sent. Den begyndte at bevæge sig lidt, og jeg håbede at det betød, at den måske bare var bange og spillede død, og at den ville vågne igen og være frisk.
Men så blev den stille igen. Jeg ventede i noget tid, nok 20-30 minutter. Men der var ikke noget at gøre. Den var stoppet med at trække vejret, og den døde imens den lå i min hånd.
Selvom det var et lille dyr, og at der er tonsvis af små dyr der dør i naturen hver dag, så var det alligevel en oplevelse som gjorde indtryk. Det symboliserede hvor uretfærdig døden oftest er, og hvor lidt man kan gøre for at undgå den. (døden, læs: katten)
Jeg begravede den i haven, og lagde en blomst ovenpå, eftersom jeg vurderede, at man skulle være et kynisk røvhul for bare at smide den ind i hækken eller bag en busk eller sådan.
Sådan kan man også pludselig blive konfronteret med naturens uretfærdigheder.
/A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.