Livets små/store glæder

Hej verden (for anden gang i dag).

Jeg har et meget simpelt budskab, jeg ønsker at udtrykke igennem billeder jeg har taget i dag, da jeg i dag har tænkt meget over, hvorfor det helt præcist er, at jeg har en tiltagende følelse af, at livet og dets indhold er godt og rart.

Jeg tror, at meget af det handler om at livet faktisk er mere simpelt end man skulle tro. Og at det er de små ting i hverdagen, der nogen gange gør den største forskel. Fx mødte jeg i dag to ænder, og det gjorde mig virkeligt glad indeni. Det handler vel om, at jeg skal lade mig selv føle den glæde og suge den til mig og lade den præge resten af min dag. Det gjorde jeg i morges, og jeg har haft en virkeligt god dag (dog var det ikke kun pga. de to ænder, men det har da hjulpet på det)

Desuden var uniparken virkeligt flot i morges – det er den oftest, men det er altid på lidt forskellige måder, og jeg nyder at tage mig tid til at betragte den slags detaljer i omgivelserne, for det har en stor betydning med æstetiske omgivelser – og derfor ønsker jeg at værdsætte dem, når de er til stede.

Nu er jeg så kommet ud i sommerhuset, og har været her siden i eftermiddags, og her er så pænt. Pga. vinduerne, der får det til at føles som om, at havet og skoven er en del af stuen, ender jeg altid om aftenen med at sidde/gå rundt og tænke på igen og igen, hvor heldig jeg er, at jeg er her, et sted hvor der er så pænt. Jeg føler mig heldig, når jeg betragter et flot vejrfænomen, og det er så simpel en ting, at skyerne flytter sig og ændrer form, at jeg tror det er virkeligt vigtigt at lægge mærke til det og værdsætte det.

Og så er der havet. Hvis man har læst mine digte, vil man vide, at jeg ofte beskriver havet som det sted, jeg finder hjem i. For det gør jeg. Der er et eller andet ved vandet, der tiltrækker mennesker, for hvorfor skulle der ellers gå så mange i strandkanten? De kunne gå på vejen i stedet for, men nej, de går i strandkanten, fordi de gerne vil være tæt på havet men samtidig ikke så tæt på, at de går rundt nede i det. Jeg skal ikke kunne sige, hvorfor mennesket drages af havet, men jeg formoder, at det har noget at gøre med, hvor basal en ting vand er for menneskets og verdens eksistens – det er kilde til liv – og i nogle tilfælde en kilde til død. Men havet er sådan en substans, som vi får et godt liv ud af at værdsætte. Hvis vi værdsætter havet og suger det til os, så tror jeg, at det vil bidrage til et mere positivt livssyn.

(Dette billede er overhovedet ikke taget i dag, men det er et eksempel på hvordan små ting kan gøre mig glad – matchende farver)

Vegansk chokoladekage kan også gøre mig glad, ikke så meget fordi den er vegansk men mere pga. selve processen med at lave den og se det lykkes, selvom jeg brugte en anden “metode” end jeg tidligere har gjort.

Nåh. Nu gider jeg fandme ikke mere.

Hyg jer. Og værdsæt alle de små og gode ting i livet, inkl. andre mennesker; de kan overraske positivt.

//A

2 tanker om “Livets små/store glæder

  1. Det er vel også fordi du på nuværende tidspunkt perspektivere verden på en positiv måde 🙂 imod sætning til når ting går dårligt og man derfor nemt ender med at se kun det dårlige i ens situation. (nu hvor du har skrevet om perspektiv var det jo idealt at skrive om det her 😉 )

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.