Minder og andre tilfældige ting

Jeg er en person, der altid har haft en tendens til enten at tænke for meget på fortiden eller fremtiden og nogen gange begge dele på én gang. Det resulterer ofte i, at jeg spilder min tid på enten at bekymre mig om noget, der højst sandsynligt ikke engang kommer til at blive et reelt problem, eller at jeg overtænker noget, der tidligere er sket, og som jeg alligevel ikke kan ændre på. Dette gør jeg særligt, hvis jeg har lidt for meget fritid, og det er netop hvad jeg har i øjeblikket. Min hjerne er ét stort tomrum, da jeg ikke længere skal huske på, hvordan man finder molarmassen af et stof, eller hvad modernismen som periode er kendetegnet ved (det betyder dog ikke, at jeg har tænkt mig at glemme det). Min pointe er, at jeg pt er et frit menneske, der selv står for at udfylde min tid med noget konstruktivt. Dette går nogen gange fint, andre gange ender det derimod med, at jeg bruger flere timer på at tænke over noget, der fx skete i 2008, også selvom det ikke engang er særligt interessant. Min hjerne giver ikke altid mening.

blogger-image-973898689
Dog er jeg nået frem til, at det nogen gange kan være fint at se tilbage i tiden og lade nostalgien få frit løb (hvis man ikke har bedre ting at tage sig til). Så det bedste at gøre i den situation er at lave en playliste med en masse sange, der minder en om forskellige oplevelser/mennesker/steder, høre alle sangene, og skrive et blogindlæg om det, man er kommet til at tænke på (da folk jo helt sikkert er interesserede i at læse om en masse tilfældige ting og blive udsat for alt fra dødsmetal til jazz)
Ja, det er så det, jeg har tænkt mig at gøre nu, så her kommer en masse sange samt nogle dybe tanker (eller generelt bare en masse ligegyldige detaljer) herom:

 1. Viva La Vida – Coldplay
  Denne sang minder mig om vores sommerferie i Norge i 2008. Det skyldes primært, at jeg på det tidspunkt i mit liv (jeg var 12) udelukkende lyttede til Nephew og Coldplay, fordi det var det, jeg bedst kunne lide. Jeg kan huske, at jeg hørte Viva La Vida lige da vi var ankommet til vores hytte og gik rundt og undersøgte den. Jeg husker det som om, at jeg havde det ret godt på det tidspunkt, så det er et godt minde.
 2. Set Fire To the Rain – Adele
  Denne sang minder mig også om Norge 2008, da den blev spillet i radioen stort set hver dag, da den var ret ny på det tidspunkt. (Nogle vil måske betegne den som “årets sommerhit”, men det nægter jeg at gøre)
 3. Fix You – Coldplay
  Af en eller anden grund minder denne sang mig om toiletbygningen på Hegedal Strandcamping (jeg ved ikke hvorfor, og tror ikke, at der er nogen, der ønsker, at det skal uddybes). Desuden var det en af de første sange jeg nogensinde har downloadet (det var dengang i de gode gamle dage, hvor Spotify ikke eksisterede).
 4. 100 Years – Nephew
  Denne sang minder mig om at være 10-11 år og være meget begejstret for alt, der handlede om Nephew.
 5. Luka – Suzanne Vega
  Min far spillede denne sang for længe siden og forklarede mig hvad den handlede om (det er nok 8-9 år siden), og jeg kan huske, at jeg syntes, at det var helt forfærdeligt trist (det synes jeg stadigvæk).
 6. Lyse Nætter – Alberte Winding
  Endnu en sang, som min far har hørt igennem mange år, og som jeg nok hørte første gang da jeg var omkring 7-8 år gammel. Generelt minder al Alberte Windings musik mig om søndage da min bror og jeg var yngre, og vi var derhjemme og intet bestemt skulle nå. Muligvis minder den mig generelt om min barndom.

  IMAG5379
  (
  Et tilfældigt billede fra dengang for to år siden, hvor mit værelse var pænt)

 1. Alt Hvad Hun Ville Var At Danse – Tina Dickow
  Når jeg hører denne sang nu, minder det mig om oplevelsen af at høre den første gang, og følelsen af, at det gav mening på en eller anden måde.
 2. Goldhawk Road – Tina Dickow
  Denne sang minder mig om en campingplads i München, som vi var på i 2012. Den minder mig også lidt om campingpladsens toiletbygning (jeg husker den bygning foruroligende tydeligt).
 3. En Kort En Lång – Lisa Nilsson
  En sang, der minder mig om 10. klasse og den periode, hvor jeg var stor tilhænger af svensk musik (det er jeg i teorien stadigvæk, dog hører jeg det sjældnere nu).
 4. I Don’t Feel Like Dancin’ – Scissor Sisters
  Da vi allesammen var 10 år yngre, hørte vi ofte den sang, når vi var hos min farmor og farfar, og så dansede vi rundt til den i stuen og havde det sjovt. Det er længe siden at vi stoppede med det.
 5. Engle – Magtens Korridorer
  Endnu en sang, der minder mig om at være hos min farmor og farfar. Det er nogle år siden, at min mor og farmor kom til at snakke om, at de begge to godt kunne lide den sang, og så sagde jeg, at det kunne jeg også, og så tænkte jeg på, at det da var interessant, at folk fra tre generationer kunne lide den samme sang, og om den fik os til at tænke på vidt forskellige ting, eller det samme.
 6. Fields Of Gold – Eva Cassidy
  Jeg kan huske, at jeg hørte Eva Cassidy da jeg var omkring 9 eller 10 på en nytårsaften, hvor jeg forsøgte at holde mig vågen (årstallet husker jeg for en gangs skyld ikke). Og at jeg var meget forfærdet over, at hun var død i så ung en alder (hun døde som 33 årig af kræft). Tak til min far for at introducere mig til god musik med indhold, dybde og alt det gode.
 7. I’m Gonna Be (500 Miles)
  En sang, der minder mig om 10. klasse og at føle, at det går godt, og at kunne lide min klasse (hvilket var en begivenhed i sig selv).
  wpid-wp-1437332394262.jpeg
 8. Beautiful Day – U2
  Jeg hørte denne sang utroligt meget i slutningen af 10. klasse af mange forskellige grunde, kort sagt er den bare fantastisk. Den minder mig om at tage 1’eren op til skolen og filosofere over livet og bekymre mig om fremtiden.
 9. The Best – Tina Turner
  Denne sang minder mig om en person, jeg engang var venner med, men som jeg mistede kontakten med, da vedkommende flyttede væk og jeg med tiden indså, at vi ikke havde vildt meget til fælles. Så det er en sang, der giver mig en lidt ambivalent følelse, da den både minder mig om venskab, om at skulle sige farvel til folk, forandring og dårlig samvittighed (over ikke at gøre mere for at bevare venskabet).
 10. Jotunheimsfærden – Svartsot
 11. Nemesis – Arch Enemy

  Begge ovenstående sange er hvad jeg vil kendetegne som dødsmetal. Det er noget tid siden, at jeg sidst har lyttet til det, men i 10. klasse havde jeg en periode, hvor jeg hørte masser af dødsmetal (hvilket primært var fordi, at jeg havde en idé om, at det var sejt). (Også fordi, at forsangeren i Arch Enemy er en kvinde, hvilket man ikke skulle tro, når man hører dem).
  Jeg kan huske, at vi en dag var 3-4 personer der blev inde i klassen, imens de andre var gået hen for at se skolefodbold, og så satte jeg og en anden os til at høre dødsmetal, hvilket var en kort fornøjelse, da de andre ikke syntes, at det var skide fedt (jeg kan sådan set godt forstå dem, men jeg hyggede mig).
 12. Fallen – Volbeat
  Denne sang minder mig om at vente på bussen om morgenen og at tænke over livet.
 13. To The End Of the Earth – Keane
  Jeg kan huske, at jeg havde været til tysk terminsprøve i midten af december 2013, og så hørte jeg denne sang imens jeg gik hjem fra busstoppestedet. Derefter gik jeg hjem og begravede mig selv i tæpper i sofaen.
 14. Leaving This Place – Vonder & Bloom
  Da jeg cyklede op til HF, da jeg lige var startet der, hørte jeg ofte denne sang, så det er primært det, den minder mig om (generelt minder den mig om at cykle forbi Rema 1000)
 15. På Vej – Magtens Korridorer
  Denne sang minder mig om et tidspunkt, hvor jeg stod og ventede på at blive hentet af min far ved Randers Busterminal. Det var aften, og jeg mener, at jeg lige havde været til Open By Night med Randi (det er så også den sidste gang, at jeg var til Open By Night, ikke pga. Randi, hun er flink, men det var den dag, jeg indså, at der INGEN gode grunde er til at købe tøj kl 22 om aftenen sammen med masser af desperate tilbudshungrende mennesker).
 16. Happy Home – Lukas Graham
  En sang, der minder mig om mange forskellige ting, som jeg ikke har tænkt mig at udpensle her, men generelt får den mig til at tænke på, at vi skal værdsætte det vi har, imens vi har det.
 17. The Flood – Take That
  Da vi var i Norge i 2015, var min bror og jeg ude at sejle på en fjord, der lå ud for vores hytte, og imens vi sejlede hørte vi den sang og følte os i ét med naturen. Det var en god ferie.
  wpid-wp-1437332290382.jpeg
 18. Saturday Sun – Nick Drake
  Denne sang minder mig om at cykle til Ørum Kirke for at sidde og se på udsigten og filosofere over diverse ting.
  blogger-image-1745181402
 19. Someone To Watch Over Me – Blossom Dearie
  En sang, som jeg hørte hjemme ved Rebekka på et tidspunkt i 10. klasse, og som derfor minder mig om hende og hendes meget afslappende og bløde sofa. (Når jeg hører den nu, bliver jeg dog en smule irriteret, da den er en anelse desperat, i det at den handler om en kvinde, der mener, at hun har brug for en mand for at kunne klare sig i livet. Det er en stor gang pis).
 20. America – Imagine Dragons
  Denne sang minder mig om Norge 2014 og at se landskabet bevæge sig forbi i hastig fart.
 21. Come On Eileen – Dexys Midnight Runners
  Denne sang minder mig om turen til Mallorca med min far. Jeg hørte den om morgenen, når jeg børstede tænder osv. (Spændende, ikke?)
 22.  Night Bus – Lucy Rose
  Da vi skulle køre fra Tel Aviv til Jerusalem blev vi fanget i myldretidstrafikken, så turen endte med at tage tre gange så lang tid som planlagt. Derfor besluttede vi at høre musik, og vi hørte bl.a. denne sang. Den minder mig om at se på landskabet og at tænke på, hvad der venter.

  dsc_4615.jpg

 23. A Sky Full Of Stars – Coldplay
  En sang, der minder mig om maj 2014 og en utroligt dårlig film, som jeg så i biografen sammen med en person, jeg engang var venner med. (Primært fordi, at jeg i den periode hørte den sang en del)
 24. Solitaire – Carpenters
  Denne sang minder mig om at gå ned ad Gl. Hobrovej (fordi jeg hørte den engang, da jeg gik der) og at føle, at jeg var igang med at udforske et nyt område (man må nogen gange tage til takke med de små ting her i livet).
 25. Mein Herz Brennt – Rammstein
  En sang, som jeg hørte for første gang i starten af december 2012. Den minder mig om at stå i haven midt i sneen og sms’e imens jeg ventede på, at vi skulle et eller andet sted hen.
 26. Something In The Way – Nirvana
  Af en eller anden grund minder denne sang mig om at være på arbejde og sætte fagbøger op i bibliotekets kælder.
 27. Fast Car – Tracy Chapman
  En sang, som jeg kunne tale om i timevis, og som minder mig om at cykle hjem fra HF og den uge, hvor jeg skulle lave otte kemirapporter og hørte den sang utroligt meget for at undgå at blive stresset (jeg tror nok, at det virkede).
 28. Hunger Strike – Temple of The Dog
  En sang, der minder mig om at gå fra HF og ned til byen i februar og marts 2014 (det gjorde jeg en del på det tidspunkt).
 29. I Will Survive – Gloria Gaynor
  En sang, der minder mig om min KS-gruppe fra mit første år på HF, særligt den dag, hvor vi havde trukket vores eksamens emne og gik igang med at lave vores synopsis (det endte så med, at vi sad og hørte musik, bl.a. den sang, og jeg mindes også, at vi havde en længere samtale omkring køer (en i min gruppe var uddannet landmand, så hun vidste en del)).

Nu har jeg brugt fire timer på dette indlæg, så det må være nok for nu.

blogger-image-1410524082

Hyg jer

/A

2 tanker om “Minder og andre tilfældige ting

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.