Juni 2016 – en opsummering

 

Hej verden.

Jeg har brugt det meste af dagen på at redigere ovenstående video, hvilket har været en fest. Der er noget rart over at få hele måneden samlet i én film (også selvom der teknisk set stadig er en uge tilbage af juni på nuværende tidspunkt), da jeg så ved, at jeg har noget konkret at se tilbage på, og at jeg har det samlet et sted. Desuden har jeg hygget mig med at lave baggrundsmusikken selv og at få det hele til at passe sammen, så jeg har følt mig produktiv, hvilket altid er rart.

Da videoen i sig selv siger det meste om, hvad der er sket i denne måned, så kommer her en opsummering af, hvad jeg har lært i løbet af juni:

 • At spille ukulele (det tog nogle timer at lære langt de basale ting, nu skal jeg bare have mere øvelse).
 • Danguitar.dk har virkeligt hurtig levering, jeg ville ønske, at jeg havde brug for at købe flere strengeinstrumenter.
 • Det viser sig, at jeg er “fremragende til at analysere digte”.
 • At se to-tre afsnit af Drengene fra Angora (de gamle afsnit fra 2004-2005) er et meget effektivt middel mod eksamens-stress/rastløshed.
 • At blive student har været meget bedre end forventet.
 • Min studenterhue var pengene værd, da den kan skjule en dårlig hårdag, beskytte en smule mod solen og desuden få mig til at se meget mere frisk ud, end jeg egentlig er.

DSC_0983

 • Jeg kan (næsten) nyde at få opmærksomhed, hvis jeg føler, at der er en grund til det/noget af fejre.
 • Randers HF & VUC’s kommunikationsmedarbejder tager virkeligt gode billeder, og hun er vildt flink.
 • Det er muligt at fungere en hel dag og have gæster og samtidig kun have sovet tre timer om natten (det er dog uoptimalt).
 • Man kan være heldig at modtage spændende gaver når man bliver student, som fx en kaktus, en designer-hund i egetræ og en Margrethe-skål med tilhørende mandolinjern og selvfølgelig blomster og en tegning (tak til hhv. farmor, farfar, min fars moster, min fasters familie, torsdags-børnebibliotekaren, min familie, skolen og Iris).
 • Jeg kender mange gode mennesker (det har jeg vidst længe, men jeg har muligvis først rigtigt indset det nu).
 • Når vi forsøger at tage en kage med ud i sommerhuset, ender den af en eller anden grund altid enten med at blive mast eller at smelte, før vi er nået frem.
 • Min bedstemor har fortalt os, at min mor og bedstefar engang har løbet en tur rundt om en gård ved navn “Blævreborg”, hvor nogle folk troede, at min bedstefar jagtede min mor (det var i deres unge dage).
 • Min bedstemor har købt 20 par neongule strømper, fordi “de er lette at få øje på i vaskemaskinen”.
 • Mit forhold til bland-selv slik er ambivalent.
 • Jeg kan godt håndtere at være på et sygehus uden at blive deprimeret (hurra) (vi var der for at besøge min bedstemor, intet livstruende var galt, hun var glad for at få besøg).
 • Intet varer evigt, hvilket dybest set er godt.
 • Berømmelse varer heller ikke evigt, hvilket også er godt.

dsc_0304.jpg

 • Man må nogen gange sige farvel til noget af nødvendighed fremfor lyst.
 • Jeg elsker stadig Nephews første album (og langt det meste, de har lavet, jeg havde en god musiksmag som 11-årig (jeg er ikke engang ironisk).
 • Der sker ofte forfærdelige ting i verden, men det betyder ikke, at verden er overvejende ond. Der findes langt flere gode, end onde og hadefulde mennesker.
 • Man ved, at man er blevet voksen, når den ideelle eftermiddag består af at nyde en kop kaffe og at høre jazzmusik.
 • Det kan være meget befriende at danse rundt i huset til musik, jeg helst ikke vil indrømme, at jeg kan finde på at lytte til (mit ego vil tage skade).
 • Jeg hader fluer som ind i helvede.
 • Før man siger ja til noget, er det godt at overveje, hvorfor man siger ja (som udgangspunkt).

image-2fc11f69352b762ab32203e3b7df334b273a27dff0b44c69b7404ca0731ec939-v.jpg

 • Før man siger nej til noget, skal man overveje, hvorfor man siger nej (som udgangspunkt).
 • Det er fysisk muligt for mig at cykle 22 km (i voldsomt terræn) på min almindelige cykel (som er vildt hård at køre på af en eller anden grund), uden at dø/falde om.
 • Min puls kan blive virkeligt høj.
 • Ærlighed er en vigtig disciplin på flere planer.
 • Nogen dage er det bare nødvendigt at sidde og stirre på havet og træerne (eller en væg hvis man ikke er et sted med en god udsigt).
 • “A Beautiful Mind” er en god film, muligvis en af mine yndlings.
 • “Min Søsters Børn i Sneen” og “Flyvende Farmor” er også nogle af mine yndlings film.
 • DR Ultra sender nogle forfærdelige programmer (jeg er tvunget til at høre på det, når jeg er på arbejde, hvor der altid står et tv tændt). Jeg forstår virkeligt ikke, hvorfor alle børneprogrammer skal være så overgearede og handle om alt muligt ligegyldigt, og at der altid skal være nogen der skriger, eller som bare har virkeligt irriterende stemmer.
 • Det er kun lykkedes mig at færdiglæse to bøger i denne måned (sidste år i juni læste jeg 10 bøger).
 • Tradium på Rådmands Boulevard har virkeligt mange toiletter og vandautomater (Iris og jeg var der for at udforske stedet, da hun efter planen skal starte der snart).
 • I den forbindelse har jeg også lært, hvor man går hen, hvis man vil uddannes til tømrer, og at man kan uddanne sig til overfladebehandler (jeg er muligvis ignorant fordi jeg ikke var helt klar over det).
 • Matematik/Kemi-Kirsten har sommerhus i samme område som vores ligger i, hun har dårlige knæ og hun mener også, at det er vigtigt at have sikkerhedsudstyret i orden, når man anvender en motorsav. (Vi havde en længere samtale med hende til dimissionen, ellers ville jeg aldrig have lært de ting).
 • Det er virkelig dyrt at spise på Hvidsten Kro, men også godt og hyggeligt.
 • Vores naboer i sommerhuset er muligvis et rockband, de spiller trommer ret højlydt nogen gange. Og de andre naboer holder umiddelbart af at holde karaokeaftener og at synge “Danse I Måneskin” utrolig højt.
 • Det er muligt at komme ud af et langvarigt Pepsi Max misbrug.
 • Man får intet ud af at sammenligne sig selv med andre.
 • Nogle mennesker er virkeligt forfærdelige.
 • Clement Kjærsgaard er overvurderet.
 • Sankt Hans i Mariager er hyggeligt.
 • Jeg er overraskende god til at klippe mig selv (i det mindste så vidt jeg selv kan se).
 • Jeg er også god til at lave blomskåls/brocoli-tærte.
 • En god solcreme øger livskvaliteten.
 • Det er ok at føle sig tom indeni nogen gange.
 • Nørrevangsskolen har nogle forfærdelige toiletter (det vidste jeg sådan set godt, da jeg jo selv har gået der, men jeg fik genopfrisket min viden på området, da jeg var der til min brors dimission).
 • Der er stor forskel på kvaliteten af dimissionstaler (jeg nævner ingen eksempler af frygt for at modtage hatemail).
 • Det er godt for sjælen at male og støvsuge.
 • Pesto indeholder flere kalorier end forventet.

 

Det var sådan ca. det.

Hyg jer.

/A

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.