Meningen med livet m.m

Hej verden.

Om 15 dage er det 10 år siden, at jeg havde min første runde fødselsdag. Så kan I selv regne ud, hvad det betyder.
Jeg har tænkt overraskende lidt over det i denne måned ift. hvad jeg havde forventet. Generelt set tror (håber) jeg, at det skyldes, at jeg ikke er i en alderskrise, og at jeg ikke lægger diverse store betydninger i det at blive 20. Men det gør jeg nok alligevel, i en eller anden grad.
Jeg veksler mellem at have en følelse af, at det vel ikke kan have den store betydning, at jeg officielt set bliver et år ældre, og på den anden side have den samme følelse som jeg tydeligt husker, at jeg havde som 12-årig i dagene inden min 13-års fødselsdag. “Nyd den sidste tid!” tænkte jeg, da jeg af en grund ikke havde de store positive forventninger til at blive teenager.

Generelt har jeg haft et godt liv (nu bliver det rigtig dybt), men jeg har aldrig følt mig vildt godt tilpas med at være teenager, hvis jeg skal være ærlig. Ikke fordi, at jeg ønskede at blive voksen hurtigere, heller ikke fordi, at jeg ønskede at forblive barn (selvom det ville være lettere på mange måder). Nok nærmere fordi, at jeg i lang tid troede, at jeg skulle kunne identificere mig med alle de klassiske teenage-ting (at elske boybands, høj larmende diskoteks-musik, være interesseret i alkohol og div. andre substanser, osv) for at kunne være teenager. Dette kan jeg godt se nu er fjollet, men det var nok sådan, at jeg følte det dengang. Det interessante er, at det, der hjalp mest på mine aldersproblemer var da jeg kom på HF og mødte alle mulige forskellige folk der alle var ældre end mig. Det gav mig et nyt syn på, hvilken betydning alder har, og at det egentlig ikke nødvendigvis gør det store forskel hvorvidt en person er 17, 22 eller 31; man kan stadig have en masse til fælles, og det, at man bliver ældre, betyder ikke, at man som sådan bliver en anden person, eller ved mere, end en der er yngre.
Min pointe er, at alder ikke skal begrænse en i, hvad man gør og ikke gør, og at det handler om at gøre det, der gør en glad. Det er vel egentlig meningen med det hele, er det ikke?

Så jeg ved godt, at der ikke kommer til at ske noget i sig selv, bare fordi, at jeg bliver 20, udover, at jeg officielt ikke er teenager mere, hvilket jeg vel burde være glad for. Jeg ved det ikke. Når jeg spørger folk, jeg kender, om de havde en identitetskrise da de blev 20 sagde de allesammen meget hurtigt “Nej, slet ikke”, så der var ikke meget hjælp at hente. Men min hjerne skal nok bare indstille sig på den nye situation, ligesom det har været tilfældet til alle mine andre fødselsdage.
Det gode er, at min bedstemor virker meget stolt over, at hun har et barnebarn, der bliver 20 år. “Tænk at du bliver 20 år, Amanda!”, sagde hun flere gange, da jeg var på miniferie hos hende og min bedstefar i vinterferien. Jeg ved ikke helt, om det er angstprovokerende eller sejt at være det første barnebarn, der bliver 20 (min fætter bliver 20 fire dage efter mig, men alligevel, jeg kom først!), men det er nok noget lignende en blanding.
Hun blev også meget begejstret da jeg sagde, at jeg har en plan om at skulle på universitetet efter sommerferien: “Hvor bliver jeg altså stolt, Amanda! Så kan jeg gå over til nabodamen og sige, at jeg har et barnebarn på 20, der skal på universitetet!”. Jeg tror ikke, at hendes begejstring skyldes en forundring over, at jeg er nået så langt i uddannelsessystemet, det er nok nærmere et udtryk for, at hun ikke havde tænkt over, at jeg var gammel nok til det. Det forstår jeg sådan set godt, jeg kan heller ikke forstå det selv.

Nu skal jeg stoppe med at tænke mere over min alder, jeg kan mærke, at min hjerne koger over. Men det går vel nok alt sammen.

Farvel og tak for nu.

/A

3 tanker om “Meningen med livet m.m

  1. XD det kan være din bedstemor forventede du ville drikke dig stiv og køre dig selv ihjel før 20 XD (men så igen, du bor ikke i “den sorte sogn” så du skulle helst ikke opleve det, især fordi du ikke drikker eller har kørekort) p.s. den sorte sogn er rougsø kommune, den bliver kaldt det på grund af mange unge køre galt og til tider dør af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.