40 ting jeg har lært i sommeren 2015 (indtil videre)

wpid-wp-1437332383343.jpeg

1. Først og fremmest har jeg lært, at Udbyhøj ligger satans langt væk (fra sådan cirka alt), men at der faktisk er meget hyggeligt (i hvert fald i solskin).

wpid-wp-1437332315877.jpeg

 

2. Norge er fantastisk i sig selv – men det bliver ekstra godt, hvis man bor i en hytte hvor de nærmeste naboer er 100 meter væk og man aldrig ser dem, og at de eneste biler der kommer forbi er de to samme biler der kører frem og tilbage nogle gange hver dag + en mælkebil.

3. Natur > mennesker

4. Når det regner (i teorien også når det er godt vejr) og der ikke er så meget andet at lave end at sidde, kan jeg få læst voldsomt mange bøger. Jeg nåede i alt op på have læst 15 bøger i løbet af de 15 dage vi var afsted, hvilket med lidt hurtig hovedregning svarer til en bog om dagen.

5. Fordi jeg løb tør for bøger deroppe købte jeg to norske bøger, hvilket resulterede i at jeg lærte en masse nye ord. Fx hedder et gyngestativ på norsk et ‘huskestativ’.

wpid-wp-1437332019323.jpeg

 

6. Jeg har lært at bage perfekte pandekager. Hemmeligheden er at købe en pose hvor der står “pannekaker” på, og blande en liter mælk i og forsøge at røre klumperne ud.

7. At lave pandekager giver utroligt meget social anerkendelse. Det er egentlig ret interessant, da det egentlig bare handler om at stege dem i tilstrækkeligt meget smør.

8. Det er farligt at spise for mange lefser (norsk form for kageagtig ting), i hvert fald hvis man ikke er interesseret i en øgning af sin vægt.

9. Lefser er skidhamrende gode (en form for norske pandekager).

wpid-wp-1437332239656.jpeg

10. Geirangerfjorden er flot, men overvurderet og desuden er der turistbusser over alt hvor det konstant vælter ud med japanere. (Ikke at der er noget galt med japanere, der var bare mange af dem).

11. Jeg kan godt lide at lade som om, at jeg har hele Norge for mig selv. (Denne illusion ødelagde alle turistbusserne).

wpid-wp-1437332290382.jpeg

12. Jeg har også lært at stige ned i en robåd uden at frygte for mit liv – og at komme op igen.

wpid-wp-1437332261718.jpeg

14. I Norge er der sne og frosne søer – også om sommeren. (Jeg har set sne mange gange i Norge men ikke frosne søer før).

wpid-wp-1437332394262.jpeg

15. Norge har voldsomt høje træer

wpid-wp-1437332192962.jpeg

16. Jeg kan ikke lide når bøger udgiver sig for at være en thriller men viser sig at være en zombiebog.

17. Freia (den norske version af Marabou) er godt.

wpid-wp-1437332099855.jpeg

18. Norge har mange vandfald (generelt meget vand)

wpid-wp-1437332121654.jpeg

19. Jeg kunne gå en stigning på 200 meter for at se denne gletscher, stort set uden problemer!

wpid-wp-1437332171494.jpeg

20. Min hund, Pelle, som bliver 10 år om en måned, kommer nok ikke til at leve mange måneder endnu. Den har haft hjerteproblemer i nogle måneder, men det er blevet værre indenfor de seneste par uger. Den hoster meget og kan nogen gange ikke så godt få luft. Den får medicin, men der er ikke noget der kan kurere det helt.

wpid-wp-1437332005741.jpeg

21. Dyr kan føles ligeså vigtige som mennesker.

wpid-wp-1437332072639.jpeg

22. Pelle har nok haft sin sidste tur til Norge. Men den har nu været der i alt otte gange, hvilket er godt klaret på så relativt kort et hundeliv.

wpid-wp-1433620840347.jpeg

23. Det er jævnt deprimerende at være ved dyrlægevagten lørdag aften. Eller nogen anden aften.

24. Men heldigvis findes der gode dyrlæger, som man har lyst til at give sine penge til (dog skal man betale uanset om man føler for det eller ej)

wpid-wp-1437331942408.jpeg

25. Der findes voldsomt mange måder at arrangere mine bøger på, og jeg kan bruge flere timer på at stå og tænke over, om jeg nu har gjort det rigtigt. Men ovenstående er det nyeste arrangement (hvis man overhovedet kan sige det, jeg ved det ikke)

26. Det tager mig altid mindst et halvt år at tage mig sammen til at rydde op (og tørre støv af) på mit værelse, men når jeg så endelig får det gjort føles det befriende.

wpid-wp-1437331929514.jpeg

27. Jeg elsker engelske bøger der omhandler krig, tvangsægteskaber, folk med forskellige sygdomme (både fysiske og psykiske), folk der er homoseksuelle/transseksuelle/generelt folk der tilhører minoriteten, folk der har forsøgt at begå selvmord og depression generelt (hvis det ellers er skrevet godt). Desuden kan jeg godt lide middle grade bøger, som er bøger der i teorien er skrevet til børn i 5-6-7. klasse, men som – hvis man spørger mig – kan læses af alle, hvis de ellers er gode.
Generelt kan jeg godt lide bøger der omhandler virkeligheden og ikke alt muligt ligegyldigt pis.

28. Jeg har opdaget, at jeg har en generaliseret angst for at løbe tør for gode bøger. Derfor køber jeg hele tiden bøger i et forsøg på aldrig at løbe tør. Dette resulterer i, at jeg aldrig får læst bøger som The Book Thief og The Dark Side of Paradise fordi jeg altid har andet jeg kan læse.

29. Cigaretter på norsk hedder røyker.

30. Selvom jeg helst vil have at min hund skal leve for evigt og at alle jeg godt kan lide skal leve for evigt, så kommer det ikke til at gå sådan. Og det er fint nok. Sådan er livet. Og nej, det er ikke pga. guds vilje at folk dør, det er pga. universet (hvis man spørger mig).

31. Jeg har også lært hvad en regnbue egentlig er rent videnskabeligt, fordi jeg læste en bog på 270 sider omhandlende naturvidenskab (frivilligt) Og jeg nåede frem til, at naturvidenskab egentlig er meget interessant, men at jeg ikke har tænkt mig at bruge mit liv på det.

32. LIDL sælger billigt rugstykker (2,50 krone stykket!)

33. Det er ALTID et helvede at tage færgen hjem fra Larvik til Hirtshals. Prøv selv at gøre det og find ud af hvorfor (hint: det handler om børn med ballondyr)

34. Brocolli er en dejlig opfindelse

35. Man tager på af at spise sukker hver dag i to uger, men man dør ikke af det (husk det, helsetyper).

36. Nordmænd er venligere end alle andre

37. Købe-pizza smager godt.

38. Der sker aldrig noget interessant på Facebook

39. Jeg tjekker min mail for ofte i håb om at jeg har modtaget spændende mails, men det sker for det meste ikke (medmindre man regner Helsebixens nyhedsbrev for at være spændende)

40. Verden er forfærdelig – men den er også rigtigt god (nogen gange).

Slut.

/A

En tanke om “40 ting jeg har lært i sommeren 2015 (indtil videre)

  1. XD. Pelle er snart 70 år… det ligner han ikke. (den overglade hund, som elsker sin madskål, måske lidt for meget).
    Jeg kan godt lide norge billederne. Har endnu ikke været i Norge, men har tilbragt en del sommere i Sverige med familien 🙂

    Jeg er enig med natur > menneske, dog har jeg også lært at et liv uden menneske, kan være vildt kedeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.