Slutning på ferien, oprydning og rengøring af huset+toilettet

Hej verden. Jeg er godt klar over at det er en yderst uinspirerende overskrift jeg har valgt, men det beskriver meget godt hvad dette indlæg kommer til at handle om, selvom jeg godt kan se at det lyder relativt nederen alt sammen.

Dette er det første indlæg jeg skriver i 2015, og eftersom det er næsten to uger siden jeg sidst skrev et indlæg, tænkte jeg at det var på tide med et nyt.

Der er sket meget på den tid. For det første var det juleaften. Det var ok, selvom jeg ikke var i julehumør overhovedet. Men det var jeg til gengæld i oktober og november, så det kan vel være det samme. Dog fik jeg det jeg ønskede mig, og sovsen var god, så jeg klager ikke.

DSC_0237

 

DSC_0228

DSC_0240

Den 25. havde min bror og jeg stearin-fest fordi han havde givet mig tre gule stearinlys i julegave. På mystisk vis endte huset ikke med at blive brændt ned til grunden, og vi ødelagde heller ikke engang bordet.

DSC_0251

Jeg kom også i gang med at læse The Hunger Games bøgerne, og jeg endte op med at læse dem alle tre indenfor 5 dage. De første to var virkeligt gode, så jeg var havde meget store forventninger til den sidste, Mockingjay. Jeg glædede mig meget til at finde ud af hvordan det hele endte, og hvad den gode grund mon var til, at man har valgt at lave den til to film og ikke bare én.
Og som altid når man har store forventninger til noget, blev jeg skuffet. For det første er bogen 400 sider lang i modsætning til de første to der begge er næsten 500 sider lange. Og der sker nærmest ingenting i de første 2/3 af bogen, så jeg føler mig utroligt irriteret over at jeg har betalt 190 kr. for at se den første film, og skal gøre det samme igen når 2’eren kommer (medmindre jeg har tænkt mig at se den alene, så kunne jeg teknisk set spare penge, men det sker nok ikke). Der er ingenting ved bogen der gav mig en følelse af, at der var for mange vigtige detaljer i den til at folket ville kunne overskue at det hele var samlet i ÈN film, og at de simpelthen var nødt til at opdele den i to af respekt for handlingen i bogen. AARRGGHH!!
For det andet var slutningen utroligt skuffende. Jeg kan ikke sige så meget om hvorfor, da jeg ikke vil afsløre noget for dem der stadig ikke ved hvordan det ender, men det var fandenrøvme en irriterende slutning. Der var sådan cirka intet der gik som jeg syntes det skulle, og jeg synes ikke at mange at de vigtige karakterer i bogen fik den afslutning de fortjente.

Af disse grunde sov jeg mega dårligt natten til Nytårsaftens dag, fordi jeg blev færdig med bogen kl. 23, og jeg var virkeligt sur og irriteret. Hvis ikke det var sådan en utroligt pæn bog som jeg har fået af Iris, så ville jeg have brændt den på stedet. Men prøv lige at se den!

IMG_20141230_132430

 

Af denne grund var jeg ikke i verdens bedste humør nytårsaften, men det endte alligevel op med at blive en fin dag/aften.

Jeg er lidt i krise over at det er 2015 og at tiden går meget hurtigt, at jeg snart bliver 19, at alle folk jeg snakker med på skolen bliver studenter om under et halvt år, og samtidig er jeg i krise over at der kun er halvandet år til at jeg selv bliver student og dermed også skal flytte hjemmefra. På den anden side har jeg en fornemmelse af, at det alt sammen bliver godt. Så teknisk set er det hele vel fint, men alligevel.

De sidste par dage har jeg lavet geografiaflevering, biologiaflevering, været på arbejde og forberedt min SSO, som jeg skal igang med at skrive om under 4 uger. Dette har jeg det lidt ambivalent med, men jeg tror nok jeg skal nå at blive klar til det.

I dag stod jeg tidligt op som den første i huset, hvilket betød at der var stille og fredeligt i huset (hvis man lod være med at lægge mærke til min fars højlydte snorken). Det var smukt.
Da jeg havde siddet i nogle timer, valgte jeg spontant at rydde op i mine bøger på mit værelse. De fleste var nogle jeg har haft stående i flere år, og som jeg ved jeg aldrig får læst som derfor lige så godt kan komme væk. Nogle andre af dem var bøger jeg har læst som simpelthen er så dårlige at de ikke engang fortjener en plads på den nederste hylde i min bogreol, så nu skal de sendes af helvede til, for det har jeg længe haft lyst til. (Dog ender det nok bare med at de kommer til en genbrugsbutik, på udramatisk vis). Hvis jeg ikke var principielt imod madspild og dermed også bog- og papirspild, så ville jeg for længst have brændt den ene Twilight bog jeg ejer, og nok også “If I stay”, “The Maze Runner” og “The statistical propability of love at first sight”. Det er nogle forfærdelige bøger allesammen, og jeg vil ikke anbefale jer at læse dem. (Dog er de rigtigt gode hvis man gerne vil have ødelagt sit humør og blive meget hissig).

Jeg fik også sorteret nogle dvd’er fra, som var “Remember me”, “Twilight New Moon”, “House of Wax”, “Dear John” og “Burried”, som allesammen er nogle åndssvage film jeg aldrig har tænkt mig at se igen i mit liv. (Jeg var inde i en dyster periode da jeg købte de film, hvilket jeg først kan se nu). (Teknisk set har jeg ikke set “House Of Wax”, men jeg føler at jeg har fået rigeligt af den bare ved at høre dens titel).

DSC_0285
Nu har jeg plads til flere nye bøger, og dermed har jeg legitimeret det bogkøb jeg foretog for et par dage siden.

DSC_0282

Den øverste hylde er til de bøger jeg endnu ikke har fået læst og som jeg enten har tænkt mig at læse, eller som jeg har tænkt mig at beholde fordi de får min bogsamling til at fremstå mere sofistikeret. Et eksempel er “This Side of Paradise” af F. Scott Fitzgerald og “Walden” af Henry David Thoreau. Jeg kommer med 90 % sandsynlighed aldrig til at læse dem, men jeg kan godt lide tanken om at læse dem, dog får det mig ikke til at udføre det i praksis.

Efter jeg havde sorteret bøgerne endte jeg op med at rengøre hele huset, da min familie var ude at gå, og der derfor var helt stille og fredeligt. Jeg kunne sagtens få min egen husholdning.

DSC_0271

 

 

Her ser vi et billede af noget risotto, som jeg lavede her den anden dag. Det ligner ikke noget specielt, og min brors første kommentar til det var, at det mindede ham om camping og at være på ferie i Norge (hvilket er udelukkende positivt som jeg ser det, selvom vores kost i Norge for det meste primært består af hvide ris og koteletter). Men alle sagde “Mmmmhhh” og tog flere portioner, så jeg er tilfreds. Dog kan jeg ikke give jer en opskrift, da jeg selv har fundet på den ved praktisk talt at vælte forskellige ting ned i gryden og blande coctailpølser i det. Det vil jeg opfordre jer alle til at prøve.

DSC_0276

Her ser vi min kat, og jeg er officielt løbet tør for ting at skrive, så jeg vil slutte af med et citat fra en af mine yndlingsforfattere:

mobile-26087-1392920775-5

Det var alt for nu. I morgen starter hverdagen igen, og jeg er ikke mentalt klar, men samtidig bliver det godt at komme igang igen.
Hyg jer.
/A

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.